Bilförsäkringen kostar lite pengar

Att ha en bil är en fantastisk frihet. Många skulle kalla det en rättighet. Miljöpartister och annat pack kan säga vad de vill om bilägande. De kan skylla på myten om global uppvärming eller att det är orättvist att vissa har råd att skaffa bil. Miljöpartiet är helt enkelt ett samhällsfientligt parti.

När det kommer till bilförsäkring (som du kan läsa mer om på denna sajt) så är detta ofta en självklarhet om man äger en ny bil. Ännu självklarare blir det om en är belånad. Om man har några hundra tusen i lån på sin bil vill man såklert att försäkringen ska täcka upp för det beloppet om något skulle hända. Annars riskerar man att stå med med en värdelös krockad bil men samtidigt ha kvar hela lånet.

Trafikförsäkringen är obligatorisk för alla bilar. Däremot är hel- och halvförsäkringar för det egna fordonet frivilliga. Om man äger en gammal bil som inte är värd så mycket kan det rentav vara helt onödigt att ha den försäkrad. Om den t.ex. är värd 15 000 kr så är det inte så stor vits att få ut det beloppet. Med tanke på att man då kanske betalar 150 kr per månad i försäkringspremie. På 8 år han man alltså betalat lika mycket för sin försäkring som bilen är värd. Dessutom har de flesta råd att gå miste om en bil som är värd så lite som 15 000 kr. Då kan det vara bättre att strunta i ett omfattande försäkringsskydd.