Göra en begravningsbudget

Om du planerar en begravning, gör en budget för tjänsterna hjälpa dig att undvika ekonomisk stress. Det finns flera olika alternativ att tänka på när man gör en begravningsbudget. Några av dessa alternativ inkluderar förbetalda begravningar, kontantförskott och alternativ till balsamering. Ett annat alternativ är att hyra en kista. I båda fallen bör du vara medveten om kostnaderna och hur mycket du har råd med innan du fattar ett slutgiltigt beslut. Se här om du behöver anlita en begravningsbyrå i Malmö.

Förbetalda begravningar

Förbetalda begravningar erbjuder ett antal fördelar. En är att du kan kontrollera dina tillgångar under din livstid. En annan är att du kan skydda din familj från en oärlig begravningsbyrå. Dessutom är en förbetald begravning ett skyddsnät om en begravningsbyrå du väljer inte uppfyller dina förväntningar. Du kan också öppna ett gemensamt konto med din älskade för att behålla pengarna på ett ställe efter din död, vilket hjälper till att undvika bouppteckning.

Kontantförskott

Att få kontantförskott är ett bra sätt att fördela kostnaderna för begravningstjänster. Många begravningsbyråer tar ut kontantförskott för att täcka inköp av varor och tjänster från externa leverantörer. I vissa fall tar begravningsbyråer ut kostnaden för dessa varor och tjänster plus en serviceavgift. Enligt begravningsregeln är begravningsleverantörer skyldiga att avslöja eventuella ytterligare avgifter och rabatter.

Alternativ till balsamering

Även om balsamering ofta är en nödvändighet för att visa kroppen för visning, finns det alternativ för processen. Istället för att förlita sig på kemiska konserveringsmedel kan du välja omedelbar begravning eller kylning av kroppen.

Hyra av kistor

Hyra av kistor är ett alternativ som många familjer använder för att minska kostnaderna på sin begravning. Kisten är vanligtvis gjord av oavslutat trä och kommer ofta med en avtagbar inredning. Kroppen placeras sedan i en trälåda inuti kistan, vilket ger ett utseende som en riktig kista. Hyra av kistor kan spara tusentals dollar. Tredjepartshandlare kommer till och med att skicka kistan direkt till begravningsbyrån.

Miljövänliga kistor

Miljövänliga skrin finns i många stilar och material, inklusive bambu, flätat och sjögräs. Dessa miljövänliga skrin är gjorda av hållbara material, som vass och bambu, och använder inte stora maskiner för att skörda. Vissa skrin är biologiskt nedbrytbara och är också gjorda av återvunnet material.

Alternativ till begravning

När du gör en begravningsbudget, överväg alternativ till traditionell begravning. Om din älskade var emot traditionella riter, eller om du inte har råd med en storslagen minnesgudstjänst, kanske du vill välja en alternativ begravningsgudstjänst. Dessa alternativ är mer miljövänliga än traditionell begravning och kan också vara billigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *