Kolla upp kundernas ekonomi

Det är lätt att idag råka ut för personer som utger sig för att vara seriösa men som sedan visar sig vara opålitliga när det kommer till kritan, betalningen. Det är en situation alla som äger ett företag vill undvika och det kan därför vara bra att söka upp sina kunder i förväg och kolla upp deras ekonomiska förutsättningar. Ingen företagare vill råka ut för en bedragare.

Lättillgängligt och informativt

Idag har vi obegränsad tillgång till internet vilket gör det lätt att kolla upp potentiella kunder. Det finns sidor på nätet, t.ex. Guldbolag, där du enkelt kan söka och få information om framtida samarbetspartners betalningsförmåga. Att surfa in på nätet för att göra en koll av kunders ekonomi kan vara en väl investerad tid. Den lilla tid det tar att söka på nätet kan bespara ditt företag framtida stora förluster.

Kreditvärdighet

Kreditvärdighet är viktigt för en långlivad relation mellan företag, genom att kolla upp kreditvärdigheten kan du öka din egen trygghet när du går in i ett nytt samarbete. Ser du i förväg att dina potentiella kunder har god kreditvärdighet kan du känna dig trygg i att de följer sina åtaganden inom betalning. Du slipper då oroa dig över att du ska förlora pengar på oseriösa kunder.